Figli Luigi Oddero is een historisch wijnhuis gevestigd aan de noord-westelijke kant van La Morra in de gemeente Santa Maria. Het huis is een afsplitsing van het originele huis Oddero waarvan de broers Oddero separaat wijn zijn gaan maken. De naamgever is in 2010 overleden en heden ten dage staat zijn echtgenote Lena en de kinderen Maria en Giovanni aan het roer.
De naam Oddero is een van die legendarische namen die sinds mensenheugenis rondwaren in de Langhe. Luigi zelf was een man van de oude stempel zonder zijn ogen te sluiten voor moderniseringen welke zijn wijnen beter zouden maken. Desalniettemin wordt er nog steeds alleen gebruik gemaakt van lange fermentatietijden en grote botte voor de rijping. Ze maken een scala aan rode wijnen van de autochtone druiven van de Langhe en bezitten in totaal circa 32 hectare (18 hectare Nebbiolo) , een redelijk groot huis voor ons doen maar we hebben in dit geval puur naar de kwaliteit gekeken, en kwaliteit is aanwezig. Alle wijnen van Oddero zijn puur en eerlijk, je proeft het terroir en de druif. Het zijn ook elegante wijnen, licht (zowel van kleur als qua smaak) met heel veel nuances en diepgang. Ze bezitten wijngaarden in La Morra, Serralunga en Castiglione Falletto. De Barbaresco komt van gaarden in Treiso en de Moscato van Trezzo Tinella.
Het huis maakt een Barolo Vigna Rionda (Serralunga), een Barolo Rocche Rivera (Castiglione Falletto) en een Barolo Classico van gaarden in de eerder genoemde drie genoemde gemeentes.
De Barolo Specola (vernoemd naar de fameuze toren welke te midden van de wijnstokken van Oddero verrijst en symbool is van het wijnhuis) komt van de cru Rive in Santa Maria.

De waardering van www.nebbiolowijn.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.