Barolo Anna Maria Abbona DOCG 2016

47.95

Op voorraad. Vandaag voor 17.00 besteld, binnen 3 werkdagen geleverd.
  • Gratis verzending vanaf €125,-
  • Retour mogelijk binnen 30 dagen
  • Kwaliteit gegarandeerd

Beschrijving

Een prachtige Barolo

Anna Maria Abbona maakt met deze Barolo, uit de Piemonte, het onmogelijke waar. Wat een kracht en elegantie bezit deze wijn. Veel Rood fruit, leer en niet zwaar en toch een krachtige structuur, een uitzonderlijke wijn. Wij verwachten dat deze wijn binnenkort een groot aantal internationale onderscheidingen zal ontvangen.

De Nebbiolo druif is de beste en edelste rode druivensoort van Italië. Omdat de druif zeer langzaam rijpt wordt deze als allerlaatste van alle soorten geoogst in de 2e helft van oktober of zelfs 1e week van november. De naam is waarschijnlijk ook afkomstig van het woord “nebbia” of mist, die rond deze periode ’s ochtends de dalen in Piemonte vult. De Nebbiolo is waarschijnlijk ook één van de bekendste druivensoorten van Italië, en wordt vanwege zijn geweldige kwaliteiten ook wel “de koning” onder de italiaanse druivensoorten genoemd. Mogelijk komt dit mede door de connectie met de bekendste wijn van deze druif, de Barolo, die ook wel “Wine of Kings and King of wines” genoemd wordt.

Wijnproducent Anna Maria Abbona Anna Maria Abbona krijgt sinds de start van Slow Wine (2011) jaarlijks de eervolle vermelding; de Chiocciola (slak) toegekend. Dat is een eervolle erkenning voor; het met respect omgaan met de grond, natuur en milieu, de expressie van de identiteit van de terroir in de wijnen. Anna Maria en haar man Franco Schellino zijn één van de meest constante topproducenten op het gebied van Dolcetto wijnen. Productie Inmiddels is de totale jaarlijkse productie zo’n 60.000 flessen (10 hectare). De wijnen worden vrijwel ecologisch geproduceerd en niet gefilterde. Veel concentratie hebben ze al bereikt met een uiterst selectieve druivenkeuze. In Nederland al meerdere malen mooie recensies in de wijnpers. De Dolcetto is de belangrijkste wijn (4 verschillende) maar er worden ook Nebbiolo (Langhe Nebbiolo) en Barbera (de Cado, met wat Dolcetto) gevinifieerd. De karaktervolle kwaliteit van uiterst drinkbare wijnen, de sympathieke eigenaars en de betoverend (incantevole) mooie omgeving van Farigliano maken een bezoek aan Anna Maria Abbona tot een aanrader.

Extra informatie

Regio

Inhoud

Classificatie

Gerecht

, ,

Smaakpalet

,

Producent

Anna Maria Abbona

Alcoholpercentage

14,5%

Serveertemperatuur

Druivensoort

Decanteren

Jaartal