Beschrijving
Klimaat/Terroir
Mediterraan klimaat. De bodem van de wijngaard gelegen in La Morra bestaat uit zand en kalk.
Vinificatie
Na 21 dagen temperatuur gecontroleerde inweking vindt verdere vergisting op staal plaats. Daarna volgt er rijping van 30 maanden op eiken houten vaten.
Geur & Smaak
Een volle, geconcentreerde wijn met onder meer zwart fruit, teer en zoethout. Hij is krachtig met een groot ontwikkelingspotentieel, maar reeds op jongere leeftijd – vanwege zijn aangename tanninestructuur – al heel toegankelijk.
Serveersuggestie
Te serveren bij groot wild, rood vlees, bereidingen met paddenstoelen of truffels en harde kazen.
Weetje
‘Conteisa’ is Piemontees voor ‘twist’ of ‘geschil’. Deze naam refereert aan het dispuut in de dertiende eeuw tussen de gemeentes La Morra en Barolo over de Cerequio-landerijen die deze plaatsjes scheiden. Cerequio is een van de befaamdste Cru’s uit Barolo en synoniem voor wijnen van het allerhoogste niveau.