Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico DOCG 2012

19.95

Beschrijving

De smaak is heerlijk vol, mondvullend en toch ook fris

Wat een kleur en wat een uitnodigende geur heeft deze Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico! We ruiken veel donker fruit zoals kersen maar ook iets van cacao en zelfs een vleugje van een espresso koffie. Echt een Italiaan. De smaak is heerlijk vol, mondvullend en toch ook fris (Sangiovese druif). De wijn is nog jong en heeft nog tannines. Even karaferen doet de wijn goed. Even bewaren is nog beter. Toch maar even snel eentje proeven. Super Chianti Classico!

Eén van de vier oudste wijndomeinen in de wereld

De naam Barone Ricasoli is sinds 1141 met wijn verbonden. Daarmee is Ricasoli één van de oudste wijnhuizen van Italië en tevens één van de vier oudste wijndomeinen in de wereld die, sinds de oprichting, nog steeds door familie geleid wordt. In 1841 formuleerde Baron Bettino Ricasoli de ideale druivensamenstelling voor de Chianti wijnen. Zijn recept werd in 1963 door het Chianti consortium overgenomen en de Chianti DOCG was geboren. De wijgaarden zijn gelegen in het Chianti Classico gebied en beslaan ca. 240 ha. Het totale domein is 1200 ha.

De huidige baron is de 32e generatie die het bedrijf leidt. Deze schat aan ervaring is te herkennen in hun unieke wijnen. In 1690 werd het eerste vat wijn verkocht aan rijke kooplui uit Amsterdam.

Extra informatie

Inhoud

Jaartal

Classificatie

Smaakpalet

,

Alcoholpercentage

13,0%

Druivensoort

Decanteren

Onze winkel is geopend op de voor ons gebruikelijke tijden. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Voor diegene in de Gemeente Baarn en omstreken die liever thuis blijven, bezorgen wij ook. Bel ons om af te spreken: 035-5420090.