Skip to content Skip to footer

Brunello di Montalcino Rennina DOCG 2013 Gaja

145.00

  • Gratis verzending vanaf €125,-
  • Retour mogelijk binnen 30 dagen
  • Kwaliteit gegarandeerd

Beschrijving

Klimaat/Terroir
Mediterraan klimaat. De bodems bestaan grotendeels uit kalksteen, zand en klei en zijn in deze wijngaard relatief rijk.

Vinificatie
De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 jaar. Na de oogst vindt de vinificatie plaats gedurende 3 weken op roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de jonge wijn op grote eikenhouten vaten opgevoed. Na botteling rijpt de wijn nog verder op fles op het landgoed.

Geur & Smaak
Rennina Brunello di Montalcino heeft een donkere, robijnrode kleur en een intens bouquet van kruiden en bessen naast rijpe tannines. Rennina is de elegantste van Gaja’s Brunello’s. Het is een rijke en geconcentreerde wijn met een mooie structuur, veel diepte en prachtbalans.

Serveersuggestie
Heerlijk bij vleesgerechten met paddenstoelen of lamsracks.

Weetje
In 2002 kon van dit domein geen wijn gemaakt worden vanwege extreme regenval. In 2003 werd er ook geen wijn gemaakt, maar nu door extreme hitte.

Angelo Gaja (1940) is een begrip in de wijnwereld. Zijn inzichten zijn van onschatbare waarde geweest voor Italië als wijnland en voor Piemonte in het bijzonder. Zijn aantreden in het familiebedrijf in 1961, na stages in Frankrijk en Californië, was het startsein van een opzienbarende reeks vernieuwingen. Gaja beperkte oogstrendementen rigoureus, voerde het gebruik van barriques in en plantte voor de streek ‘vreemde’ druivenrassen aan. In 1996 breidde Gaja uit naar Toscane, waar hij het wijngoed Ca’Marcanda verwierf. Ook hier werkte hij met onbegrensde energie aan wijnen die hun gelijke in Italië nauwelijks kennen. Inmiddels spelen ook Gaja’s dochters Gaia en Rosanna een (steeds belangrijker) rol in het bedrijf.

 

Extra informatie

Alcoholpercentage

15,0%

Classificatie

Decanteren

Druivensoort

Gerecht

,

Inhoud

Jaartal

Producent

Gaja

Regio

Serveertemperatuur

Smaakpalet

,