Chianti Classico Le Fonti

17.95

Op voorraad. Vandaag voor 17.00 besteld, binnen 3 werkdagen geleverd.
  • Gratis verzending vanaf €125,-
  • Retour mogelijk binnen 30 dagen
  • Kwaliteit gegarandeerd
Categorieën: , Product ID: 16401

Beschrijving

De wijngaarden van Le Fonti liggen bij Poggibonsi (Siena) op een hoogte van circa 300 mt.
Deze nieuwe wijn uit de Chianti voldoet aan al onze citeria ! Te weten ; hoge kwaliteit, optimale expressie van het ras (Sangiovese), goede  prijs-kwalietiverhouding en producent en wijn zijn nieuw voor Nederland.

Geur en smaak ; overtuigend met mooie verfijning, substantie, rood fruit (kers ), toegankelijk

Wijnhuis: Fattoria Le Fonti.

Le Fonti ligt in Poggibonsi, een uitstekende kwaliteitszone van de Chianti Classico-appellatie. De familie Imberti herplantte 15 jaar geleden de Sangiovese-wijngaarden op hooggelegen bodems van kalksteen, leem en zand. Deze genieten van meer en directer zonlicht en geven vandaag mooi, rijp fruit.  Het enthousiasme van het jonge team in combinatie met grote investeringen in wijngaarden en kelders maken dat er in de toekomst van Le Fonti veel verwacht mag worden.

 

Terroir: Eén van de grote troeven van Le Fonti is hun terroir en de hoogte van de wijngaarden, een bodem van uitstekende kwaliteit die hen in staat stelt om niet alleen in de grote jaren, maar ook in de mindere jaren een meer dan behoorlijk resultaat te bereiken! Een steevast kenmerk van topdomeinen. Locatie: Poggibonsi. Hoogte wijngaarden:  300 meter boven zeeniveau. De wijngaarden zijn zuid, zuid-west gesitueerd. Grond: ondergrond is gevormd van ongedifferentieerd complexe geologisch formatie, zanderig leem, diep en met een gemiddelde vruchtbaarheid. De druivenstokken groeien via de methode: “cordone speronato”. Plantdichtheid: 4115 p/ha.  Oogst: de druiven worden geplukt en in kleine bakken gelegd.

Vinificatie: Temperatuur van de alcoholische fermentatie ligt tussen de 28°C en 32°C. Schilweking: 10 dagen. Rijpen: na de malolactische fermentatie gaat 70 % naar cementen tanks, de andere 30 % gaat naar eiken vaten van 225l. Daarna ligt de wijn nog minimaal 6 maanden op fles alvorens het de markt opgaat.

Wijn & Spijs: Pasta en vleesschotels. Schenktemperatuur: ongeveer 16°C.

Extra informatie

Alcoholpercentage

14,5%

Classificatie

Decanteren

Druivensoort

Gerecht

,

Inhoud

Klassieker

Producent

Fattoria Le Fonti

Regio

Serveertemperatuur

Smaakpalet

,