Contratto Bacco d’Oro

32.50

Uitverkocht

Categorieën: , Product ID: 3035

Beschrijving

Een brut met zeer fijnen belletjes

Deze Contratto Bacco d”Oro is een Spumante en zoals de naam doet vermoeden goud van kleur met zeer fijne belletjes. Een uitstekende Brut met een mooie neus die doen denken aan mandarijnen en clementines met een volle, diepe en perfect uitgebalanceerd lange afdronk.

“Contratto” De oudste producent van mousserende wijn Guiseppe Contratto richtte in 1867 “Contratto” op en is daarmee de oudste producent van mousserende wijn Italië. In feite was de “Metodo Classico“ Contratto Extra Brut de eerste mousserende wijn ooit gemaakt in Italie. Contratto was de exclusieve leverancier van het Vaticaan, de Italiaanse Koninklijke familie en werd geleverd aan het Verenigd Brits Koninkrijk, waardoor Contratto over de hele wereld synoniem stond voor prestige en kwaliteit in de wereld van mousserende wijn. Sinds 2011 is Contratto in handen van La Spinetta en doet de familie Revetti er alles aan om Contratto weer nummer 1 van de mousserende wereld te maken.

Spumante, Prosecco of Frizzante

Spumante is een Italiaanse benaming voor mousserende wijn. Spumante geeft aan dat een wijn mousserend is. Frizzante betekent dat een wijn half-mousserend is. De scheidslijn ligt bij 3 bar: alles tot en met 3 bar druk in de fles is Frizzante, alles met meer dan 3 bar druk heet spumante. Het verschil wordt over het algemeen bepaald door de periode van tweede vergisting. Een korte tweede vergisting (vaak minder dan een maand) levert een lichtere bubbel op: frizzante. Een langere tweede vergisting een sterkere bubbel: Spumante. Ook mousserende wijnen die geen herkomstbenaming als bijvoorbeeld Prosecco of Franciacorta mogen dragen gebruiken nog wel eens de term ‘Spumante’ als naam voor de wijn.

Extra informatie

Regio

Inhoud

Jaartal

Gerecht

Smaakpalet

Producent

Contratto

Alcoholpercentage

12,5%

Serveertemperatuur

Druivensoort

,