Ripasso Tornidora Valpolicella Class. Sup.Corte Alta S. Accordini

17.95

Uitverkocht

Categorieën: , Product ID: 2586

Beschrijving

 

Fris, jeugdig, mooi strak voor een Ripasso, zich langzaam openend mooi fris rijpend rood fruit, fris oosters gekruid.

Ripasso Tornidora 2016
Aroma’s van rijp zoet rood fruit en Aziatische kruiden.
In smaak komen deze elementen ook naar voren.
Ideale begeleiding bij kruidige vleesgerechten en bv gerijpte Pecorinokaas.
Natuurlijk stevige structuur maar tegelijk prima frisheid ( ligging op 600 mt ! ), geen zoetig Amarone alternatief om het ietwat negatief uit te drukken

Een echte Classico Superiore De basis voor deze wijn is de Corvina Veronese druif. De grote broer van deze wijn is de Amarone van Corte Alta en dat proef je overduidelijk. Dit komt omdat men in de tweede gisting de wijn laat her-passeren (Ripasso) over de druiven die gebruikt zijn voor de Amarone en dat proef je.

“Classico” mag alleen op het etiket gezet worden als de druiven afkomstig zijn uit de best gelegen wijngaarden in Valpolicella.

“Superiore” kent als voorwaarde dat de wijn minstens een jaar op eiken gerijpt moet zijn, en ten minste 12% alcohol bevat.

De druif Corvina Veronese

De druiven zijn klein en hebben een dikke schil, waardoor er enige bescherming is tegen schimmel en rot. De wijn is bepaald aromatisch met tonen van amandelen, kersen en ander rood fruit. Typisch is, dat de eerste knoppen op de loten géén vrucht dragen; daarom heeft hij een lange loot nodig en moet via een pergola of spalliera worden geleid om überhaupt enige opbrengst te geven.

Extra informatie

Inhoud

Jaartal

Regio

Classificatie

Gerecht

,

Smaakpalet

,

Producent

Corte Alta Fumane

Druivensoort

, , ,

Alcoholpercentage

14,0%

Serveertemperatuur

Decanteren

Andere suggesties…