Skip to content Skip to footer

La Rivolta Falanghina Taburno DOC

17.95

  • Gratis verzending vanaf €125,-
  • Retour mogelijk binnen 30 dagen
  • Kwaliteit gegarandeerd

Beschrijving

Fris maar klassiek

Mondvol wijn met sap, wit rijp fruit en bovenal ook verbazend veel frisheid en stevige zuren. Wijnalmanak 2012 Cuno van ‘ t Hoff, alweer een sternotering bij Cuno en zijn proefteam: “Geeft een mooie strogele wijn, wat appeltjes, perzik, abrikoos en lichte kruidigheid. Aangenaam lekker.” Harold Hamersma in de Grote Hamersma 2019: “Wulps en zwoel. Bepakt met sappige perzik en rijpe peer, opgefrist door een vleugje venkel en een tipje mint. Wat mij betreft inderdaad een klassieker.”

De druif

De Falanghina druif is een zeer oude druivensoort met als herkomstgebied Campi Flegrei, ten noordoosten van Napels. Vandaag de dag wordt dit ras nog steeds in dit gebied verbouwd op zijn oorspronkelijke wortelstok en niet op een Amerikaanse. Deze druif stond in de Romeinse tijd waarschijnlijk al aan de basis van een witte wijn. De druiven hebben zeer vol aroma en hebben een lange rijping nodig. Deze soort wordt op een hoogte van 300 tot 400 meter verbouwd op een vulkanische grond en worden met de hand geoogst.

Fattoria La Rivolta Fattoria La Rivolta presenteert optimale expressie van de witte rassen uit Campania van de Fiano, Falanghina en de minder bekende Coda di Volpe. En bij rood met Aglianico en Piedirosso. Een aantal producenten van de nieuwe innovatieve wijnbedrijven neigen naar een stijl die wat minder autenthiek is. Gezien karakter van de druiven, selectie en zeker bij de oudere wijnstokken is daar geen reden voor. Zeker een voor eigen witte rassen zo mooie wijnregio als Campania verdient het om de expressie van druif en grond volledig in de wijnen tot hun recht te laten komen. De wijnen van la Rivolta bezitten veel structuur, sap en het strakdroge karakter van de soort geeft de wijnen een mooie harmonie en een duidelijke persoonlijkheid. Zoals het moet. De wijnen hebben een goede prijs-kwalitietverhouding. Zeker in vergelijking met andere belangrijke producenten in deze regio.

Extra informatie

Inhoud

Jaartal

Regio

Classificatie

Gerecht

, ,

Producent

Fattoria La Rivolta

Alcoholpercentage

13,0%

Serveertemperatuur

Druivensoort