Roberto Ferraris heeft zijn wijngaarden op uitgelezen lokaties bij Agliane Terme (AT ).
Ze behoren daadwerkelijk tot de allerbesten uit het hele gebied voor de Barbera d’Astiwijnen.

Daarbij hebben  de wijnstokken leeftijden varierend van 20 – 70 jaar.
Zijn wijnen hebben veel intensiteit en kennen een hoge mate van puurheid.
De niet houtgerijpte ( de belangrijksten ) hebben een loepzuivere Barbera  Asti expressie met zn fijne zuren.

De houtgerijpte zijn nergens banaal ( bv geaccentueerde vanilletonen ) maar worden  zonder concessies aan commercieel gemak, gevinifieerd.

Zn basiswijn moet je geproefd hebben om de aard van de Barberadruif  in zijn eenvoud en stijl te begrijpen !

De ervaring van decennia vind je terug in alle wijnen. Eigenlijk is Roberto een wijnmeester die wel altijd goede kritieken krijgt in de wijnpers maar nooit de topnoteringen.  Hij timmert publicitair niet aan de weg , daar is hij niet zo van.

Eind 2019 krijgt hij desondanks de Tre Bicchieri van de Gambero Rosso – Slow Food.

Tal van de wijnen van Roberto hadden in de afgelopen jaren dezelfde kwaliteit en impact als deze wijn.

De waardering van www.nebbiolowijn.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.