Skip to content Skip to footer

La Rivolta Fiano Sannio DOC

17.95

  • Gratis verzending vanaf €125,-
  • Retour mogelijk binnen 30 dagen
  • Kwaliteit gegarandeerd
Categorie: Product ID: 2766

Beschrijving

Een mooie eigenzinnige wijn

Deze biologische wijn heeft veel structuur floraal, mineraal, fruit expliciet aanwezig (citrus),frisse mediterrane kruidigheid. Geur- en smaakindrukken met licht droog citrusvrucht, mediterraan floraal, kruidig en een licht bittertje in samenspel met veel sap en een mooie droge afdronk. Een mooie eigenzinnige wijn uit deze regio waar karaktervol wit vandaan komt. Fijne wijn als aperitief maar ook bij vis, wit vlees en groeten.

Jaargids Wijn 2013 “De beste wijnen van 2013”

Waardering ; 7,5

De druif Fiano

Deze relatief onbekende druif komt voor in het zuiden van Italië en dan met name in het wijngebied Campanië. Fiano heeft een dik mondgevoel, is niet zo hoog in de zuren (als bijvoorbeeld die andere witte druif uit Avellino:de Greco), maar kan wel heel goed rijpen en ontwikkelt gedurende die rijping ook steeds complexere aroma’s. 10 jaar is voor de beste Fiano’s niet lang. In deze periode zullen de minerale tonen (rokerigheid, vuursteen) en de hazelnoot zich sterk ontwikkelen ten koste van het witte fruit.

Fattoria La Rivolta Fattoria La Rivolta presenteert optimale expressie van de witte rassen uit Campania van de Fiano, Falanghina en de minder bekende Coda di Volpe. En bij rood met Aglianico en Piedirosso. Een aantal producenten van de nieuwe innovatieve wijnbedrijven neigen naar een stijl die wat minder autenthiek is. Gezien karakter van de druiven, selectie en zeker bij de oudere wijnstokken is daar geen reden voor. Zeker een voor eigen witte rassen zo mooie wijnregio als Campania verdient het om de expressie van druif en grond volledig in de wijnen tot hun recht te laten komen. De wijnen van la Rivolta bezitten veel structuur, sap en het strakdroge karakter van de soort geeft de wijnen een mooie harmonie en een duidelijke persoonlijkheid. Zoals het moet. De wijnen hebben een goede prijs-kwalitietverhouding. Zeker in vergelijking met andere belangrijke producenten in deze regio.

Extra informatie

Inhoud

Jaartal

Regio

Gerecht

, ,

Smaakpalet

,

Producent

Fattoria La Rivolta

Alcoholpercentage

13,0%

Serveertemperatuur

Druivensoort