Gaja Barbaresco 2013

175.00

Beschrijving

HET VERHAAL ACHTER DEZE WIJN

De nebbiolodruiven voor de Barbaresco van Gaja waren van oudsher afkomstig van verschillende wijngaarden. Zo deed Angelo’s vader, grootvader en diens vader daarvóór dat ook al. Hoewel de jonge Angelo aan deze traditie geen einde zou maken, had hij wel een nieuwe lijn Barbaresco´s gelanceerd van een enkele, eigen druivengaard. Voor deze experimentele single vineyard wijnen uit dezelfde regio was intussen steeds meer belangstelling ontstaan!

De druiven worden vergist op roestvrijstalen vaten. De wijn wordt dan gedurende 12 maanden op houten vaten gelagerd. Hierop volgt er nog 12 maanden lagering op foeders (grote eikenhouten vaten).

De Barbaresco van Gaja, van oudsher dé kenmerkende wijn van het huis, combineert de karakteristieken van veertien verschillende nebbiolo gaarden. Het is een zeer uitgebalanceerde, complexe wijn met pruimen en rijpe bessen. Daarnaast een licht dropje, prachtige houttonen een uitgebalanceerde zuurgraad. Gaja Barbaresco
Piemonte, Italië
Klimaat/Terroir
Mediterraan klimaat. De bodems bestaan grotendeels uit leisteen, zand
en klei.
Vinificatie
De druiven worden vergist op roestvrijstalen vaten. De wijn wordt dan
gedurende 12 maanden op houten vaten gelagerd. Hierop volgt er nog
12 maanden lagering op foeders (grote eikenhouten vaten).
Druiven
nebbiolo
Alcohol percentage
14,00%
Geur & Smaak
Combinatie van de karakteristieken van 14 verschillende wijngaarden.
Zeer uitgebalanceerde, complexe wijn met aroma’s van pruimen, rijpe
bessen, een licht dropje, prachtige houttonen en een verfijnde
zuurgraad.
Serveersuggestie
Te serveren bij vleesgerechten en of gerijpte kazen.
Weetje
De druiven van de 14 unieke percelen worden eerst helemaal apart
gevinifieerd en op vat gerijpt. Pas hierna begint het uiterst zorgvuldige
proces van blenden en volgt een nieuwe rijping van 12 maanden.

 

Extra informatie

Alcoholpercentage

14,0%

Decanteren

Druivensoort

Gerecht

, ,

Inhoud

Jaartal

Klassieker

Producent

Gaja

Regio

Serveertemperatuur

Smaakpalet

Classificatie