Gambero Rosso Wijnen

Onze Gambero Rosso wijnen zijn beoordeeld door de gelijknamige wijngids, die zich richt op de beste Italiaanse wijnen. Lees hieronder meer over het ontstaan en de werkwijze van dit fenomeen.

De man achter dit initiatief is Stefano Bonilli, geboren in de Veneto maar opgegroeid in Bologna. Hij werd ondernemer, culinair journalist en later blogger en richtte de gids op in 1986.

Toont alle 6 resultaten

  • bekijk Malaspina-Palikos-Calabria

    Malaspina Palikos Calabria Rosso IGT

    Smakelijk en karaktervol Vrij lichte wijn, naar Calabrese begrippen. Aangenaam fruit, eenvoudig, medium structuur. Lichte rijping op barriques van de gaglioppo en nerello cappuccio. Internationale onderscheidingen Gambero Rosso: 1 zwart glaasjes Duemilavini: 3 druiventrosjes Malaspina [mapsmarker marker=”19″]

    9.95 In winkelmand
  • bekijk Sartarelli-Verdicchio-Castelli-di-Jesi-Tralivio

    Sartarelli Verdicchio Castelli di Jesi Tralivio

    Een heerlijke frisse neus Met deze Verdicchio haal je een heerlijke frisse neus: wit fruit, kruiden, appel, mineralen en gras. Wals het glas maar even en de geuren komen los. Deze Verdicchio heeft veel sap en body en mag niet vergeleken worden met de vele Verdicchio slobbers die op de markt zijn. Dit is er […]

    15.50 In winkelmand
  • bekijk Malaspina-Micah-IGT-Calabria-Greco-Bianco

    Greco Bianco Micah IGT Malaspina Calabria

    Helder en fris Eerste impressie tijdens het proeven van deze wijn hij is helder van kleur, goede frisheid, verfijning en met accent op floraal en fruit (appel en  perzik). De Greco is een vrij lastig te vinifiëren druivensoort. De Greco druif Waarschijnlijkheid is deze druif vanuit Griekenland geïmporteerd tijdens het eerste millenium voor Christus. Na aankomst […]

    13.95 In winkelmand
  • bekijk Sartarelli-Verdicchio-Castelli-di-Jesi-Classico

    Sartarelli Verdicchio Castelli di Jesi Classico

    Een heerlijke frisse neus Elegante, plezierig wijn. Fijne frisse kruidige impressies. Fruit o.a. van meloen. Fris met body. Heel licht amandelbittertje maakt het geheel evenwichtig. Internationale onderscheidingen Robert Parker: 88/100 Gamero Rosso: 2 zwarte glaasjes Duemilavini: 4 druiventrosjes Strogeel van kleur The success of this product is due to our grapes which are softly pressed […]

    10.95 In winkelmand
  • bekijk Tramin-T

    Tramin T

    Gambero Rosso: 2 zwarte glaasjes |  Duemilavini: 3 druiventrosjes

    11.95 In winkelmand
  • bekijk Chardonnay-Tramin-Alto-Adige

    Chardonnay Tramin Alto Adige

    Parker: 88/100 | Gamero Rosso: 2 zwarte glasjes | Duemilavini: 3 druiventrosjes

    12.50 In winkelmand

Gambero Rosso wijnenDe naam Gambero Rosso, Italiaans voor ‘rode garnaal’, ontleende hij aan het restaurant uit het beroemde boek Pinocchio. Eerst was Gambero Rosso een bijlage van Il Manifesto, een jaar later verscheen het als op zichzelf staand magazine: Vini d’Italia. Ook kwam er een restaurantgids onder de naam Ristoranti d’Italia.

Gambero Rosso zou uitgroeien tot de meest invloedrijke wijngids, met in 1999 een eigen tv-kanaal en sinds 2012 digitale versies met bijbehorende wijn-apps. Er zijn Engelstalige publicaties beschikbaar met de titel Italian Wines.

Jaarlijks beoordelen de aan deze wijngids verbonden specialisten meer dan 22.000 wijnen, waarna ze ingedeeld worden in categorieën. In plaats van een aantal sterren of een cijfer worden per wijn één, twee of drie bicchieri (glaasjes) toegekend. Via blind tasting komen de onafhankelijke experts tot hun oordeel. Hierbij staat één glaasje voor ‘goed’, bij twee glaasjes hebben we te maken met een ‘zeer goede’ wijn en drie glaasjes staan garant voor het ultieme keurmerk ‘buitengewoon’.

Sinds 2002 is er voor twijfelgevallen tussen twee en drie glaasjes de mogelijkheid om twee rode glaasjes toe te kennen: deze wijnen hebben de hoogste score nét niet gehaald.

Voor de gids van 2020 werden 45.000 wijnen geselecteerd voordat men tot het traditionele aantal van 22.000 kwam. Slechts 457 wijnen kregen de hoogste onderscheiding van drie glaasjes. Dit zegt veel over de kwaliteitsnormen van Gambero Rosso, dat met alle recht een instituut op het gebied van wijnbeoordeling genoemd mag worden.