Dit is de eerste lijn die gecreëerd werd door Gianni Masciarelli. Het is een merk, in zowel consistentie als bekendheid, geworden door de jaren heen voor het bedrijf en haar klanten, zowel in als buiten Italië. De wijnen, Montepulciano d’Abruzzo DOC, Trebbiano D’Abruzzo DOC en Rosato Colline Teatine IGT zijn vandaag de dag “klassiekers”, die de smaak van traditie en de kwaliteit van de inheemse Abruzzo wijnstokken belichamen.
Masciarelli Montepulciano d’Abruzzo DOC komt van verschillende wijngaarden uit verschillende gemeenten van de provincie Chieti. San Martino sulla Marrucina 400 m, Ripa Teatina 250 m, Fara Filiorum Petri 300 m, Villamagna 280 m, Loreto Aprutino 350 m, Corropoli 180 m, Controguerra 145 m, Colonnella 160 m
De Montepulciano druiven worden met de hand geoogst vanaf eind september tot eind oktober. Na het persen worden zij 10-15 dagen met de schil bewaard. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 18-21 dagen. Vervolgens wordt de wijn wordt gerijpt in roestvrij staal voor 20 maanden voordat ze op de markt gebracht.
Montepulciano d’Abruzzo Masciarelli DOC wordt gekenmerkt door een diepe robijnrode kleur. Het heeft een neus van intense rood fruit. De wijn is middelzwaar en fruitig met de smaak van rode bessen, kersen, aalbessen, viooltjes en hints van tabak. De wijn kan het best geserveerd worden bij een temperatuur van 16-18 ° C
Deze wijn is een perfecte begeleiding bij vlees van de bbq of gril, lamsvlees, kaas en eieren.
Prijzen en Onderscheidingen: James Suckling 2012 – 92/100; Gambero Rosso 2013 – 2 bicchieri; AIS 2008 – 4 grappoli; Veronelli 2012 – 2 stelle; Wine Spectator 2014 – 86/100; Wine Spectator 2013 – 87/100; Wine Spectator 2012 – 85/100