Grote Hamersma 2019

Grote hamersma 2019De Grote Hamersma is de meest complete en invloedrijke wijngids van Nederland. Deze wordt jaarlijks samengesteld door wijnkenner Harold Hamersma, maar met het predicaat wijnkenner doe je hem eigenlijk tekort.

De Grote Hamersma is namelijk een betrouwbare lijst, omdat Hamersma een absolute duizendpoot is op het gebied van wijn.

 

Filters

Toont alle 9 resultaten

Vaste wijnschrijver van NRC Handelsblad en Het Parool, veelvuldig wijnboekenschrijver, graag geziene en gehoorde gast in de media: Hamersma is een cultuurbewaker die al het mogelijke doet om wijn te positioneren als cultuurgoed van de samenleving. Voor zijn inspanningen ontving hij ook de nodige belangrijke prijzen, waaronder een Oeuvre Award namens The Wine & Food Association.

Harold Hamersma mag derhalve met recht een instituut op wijngebied genoemd worden. De Grote Hamersma 2019 stelde hij samen met Esmée Langereis, eveneens wijnschrijver pur sang: voor Winelife, De Smaak Van Italië, ELLE eten en Harper’s Bazaar en haar eigen online magazine Make Me Wine is zij al jaren het wijnkompas.

Grote Hamersma 2019

Uit 8000 ingezonden wijnen selecteerden Hamersma en Langereis in 2019 ruim 3600 wijnen die in Nederland verkrijgbaar zijn. Op basis van eigenheid, kleur, geur, smaak, afdronk en (prijs)categorie worden alle ingestuurde wijnen beoordeeld met scores van zeven tot tien punten.

Bovendien is het wel zo aardig dat voor wijnen die uitblinken in prijs-kwaliteitverhouding een ster kunnen verdienen. Bijvoorbeeld: een Vernaccia di San Gimignano kan zeven punten toegekend krijgen – de ondergrens dus – maar toch een ster, omdat de prijs pakweg acht euro bedraagt.

De Grote Hamersma 2019 is online beschikbaar, zodat de wijnliefhebber direct toegang heeft tot de actuele scores en proefnotities. Maar natuurlijk is de gids ook in prachtige boekvorm verkrijgbaar – een leuk cadeau voor wie het hele jaar door op ontdekkingsreis is, op zoek naar mooie wijnen.

De waardering van www.nebbiolowijn.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.