Masciarelli Castello di Semivicoli Trebbiano d’Abbruzo DOC 2013

27.95

Linea Castello di Semivicoli

L’Abruzzo Castello di Semivicoli Trebbiano d’Abruzzo di Masciarelli is afkomstig van de wijngaarden gelegen in het centrum van Cascanditella, in de provincie Chieti.

De wijn wordt uitsluitend gemaakt van de Trebbiano d’Abruzzo druif. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd in de eerste helft van oktober in kleine manden. Nadien vind gedurende 14 uur koude maceratie plaats en nadien koude fermentatie en veroudering in roestvrij staal containers. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde lage temperatuur. De wijn altijd in stalen jaar en vervolgens gebotteld om zijn eigenschappen te stabiliseren.

De Castle Semivicoli  Trebbiano d’Abruzzo Masciarelli heeft een stro gele kleur met groene tinten. De neus opent met elegante noten van appel, abrikoos en iris. In de mond is hij evenwichtig en levendig, met een aangename afdronk.

Perfecte begeleiding bij voorgerechten en ideaal in combinatie met wit vlees en vis.

Prijzen en Onderscheidingen: James Suckling 2011  –  92/100; Gambero Rosso 2005  – 3 bicchieri, Gambero Rosso 2007  –  3 bicchieri plus; Gambero Rosso 2008  –  3 bicchieri; Gambero Rosso 2011  – 2 bicchieri; Gambero Rosso 2013  –  2 bicchieri; AIS 2011  –  5 Grappoli; Veronelli 2012  –  2 stella; Veronelli 2011  –  2 stella; “Vini dell’Eccellenza”, L’Espresso, Vini d’Italia / Castello di Semivicoli 2006; “Vini dell’Eccellenza”, L’Espresso, Vini d’Italia ’11 / Castello di Semivicoli 2008; “Grande Vino”, Slow Wine ’11;

Website: http://www.masciarelli.it/

 

Beschrijving

Een fantastische wijn van Masciarelli op basis van de Trebbiano druif

De Masciarelli Castello di Semivicoli Trebbiano d’Abruzzo DOC 2013 is gemaakt op basis van de Trebbiano druif. De druiven zijn afkomstig van in 2004 aangeplante wijnstokken in Casacanditella bij Chieti.

Extra informatie

Regio

Inhoud

Classificatie

Smaakpalet

,

Producent

Masciarelli

Alcoholpercentage

14,5%

Serveertemperatuur

Druivensoort