Skip to content Skip to footer

Masciarelli Marina Cvetic Iskra Rosso Colli Aprutini

30.95

  • Gratis verzending vanaf €125,-
  • Retour mogelijk binnen 30 dagen
  • Kwaliteit gegarandeerd

Beschrijving

Wijnstreek Abruzzo Is misschien wel de ruwste wijnstreek van Italië. Deze regio ligt aan de oostkust, halverwege de italiaanse laars, met L’ Aquila (grote verwoesting tijdens de aardbeving in 2009) als hoofdstad en de Pescara als belangrijkste rivier. De Apennijnen met de Gran Sasso d’Italia en de Majella als hoogste en vaak besneeuwde bergtoppen bepalen het landschap. Montepulciano voor de rode wijnen en Trebbiano d’Abruzzo, lokaal Bombino Bianco genoemd, voor de witte wijnen zijn de belangrijkste druivensoorten.

GAMBERO ROSSO Ieder jaar in oktober presenteert uitgever Gamebero Rosso de gids der gidsen op het gebied van Italiaanse wijnen. Vini d’Italia geeft glaasjes aan de wijnen om deze te onderscheiden, drie glaasjes oftewel Tre Bicchieri is de hoogst mogelijke waardering.

Masciarelli heeft een onbetwist leidende rol gespeeld in Abruzzo, samen met met Edoardo Valentini, eens zijn grote voorbeeld. beiden helaas overleden. Masciarelli is onder de dynamische en bezielende leiding van de vrouw van Gianni, Marina Cvetic, doorgegaan met niet alleen het vasthouden van het zeer hoge niveau van de wijnen maar verdere kwalitatieve groei. Mede dankzij een groot en sterk team van gepassioneerde mensen, dat is wat opvalt als je Masciarelli bezoekt. Schitterende selecties van de Marina Cvetic en Villa Gemma. Maar ook de basiswijnen rood en wit waarvan grote hoeveelheden worden geproduceerd zijn zonder meer beter dan vroeger. Grote concentratie en ongelofelijke diepgang bij de Montepulciano d’Abruzzo Villa Gemma. Villa Gemma staat in het selecte rijtje van de grote Italiaanse rode wijnen.

Extra informatie

Regio

Inhoud

Jaartal

Smaakpalet

,

Producent

Masciarelli

Druivensoort

Classificatie

Gambero Rosso

Alcoholpercentage

14,5%

Gerecht

,

Andere suggesties…