Skip to content Skip to footer

Tenuta dell’Ornellaia Le Serre Nuove DOC 2011

43.95

Uitverkocht

Beschrijving

Le Serre Nuove van het topdomein Tenuta dell’Ornellaia

Le Serre Nuove is de tweede wijn van Tenuta Ornellaia. De wijnmakers hebben besloten deze wijn te maken op het moment dat men bezig was met de blending van Ornellaia. Men was bezig met het maken van de keuzes van de barriques, die zorgen voor de Karakteristieken van soepelheid in de structuur, het fruit en de eigenschappen van het terroir. Het fruit dat men ontdekte van de jongere wijnranken hebben de basis voor deze wijn gelegd. De kleur van deze wijn is rijk, geconcentreerd, robijnrood. De geur van deze wijn is geroosterd fruit, kruiden en hints van mint.

Kruidige impressies van de Merlot druiven

DruivenDe smaak is vol, met de kruidige impressies van de Merlot druiven, verrijkt met de fruitige hints van de Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. De wijngaarden van Ornellaia liggen nabij het beroemde wijngebied in Bolgheri, in de Maremma vlakbij de Toscaanse kust. Ieder van deze wijngaarden heeft zijn eigen terroir en heeft daardoor haar specifieke eigenschappen om een optimale kwaliteit van de druivenstokken te bereiken.

Frans eiken barriques

Deze wijn is samengesteld uit 40% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 15% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot.
Na de pluk, die volledig per druivensoort is gescheiden en geheel handmatig geschiedt worden de druiven op grote tafels zorgvuldig op kwaliteit geselecteerd. De eerste gisting geschiedt onder een gecontroleerde temperatuur van 26-30ºC in stalen tanks. Het rijpingsproces wordt vervolgd, gedurende 17 maanden, in Frans eiken barriques. De blend wordt gemaakt nadat de wijn 12 maanden in de barriques (25% nieuwe barriques en 75% al eerder gebruikte barriques) heeft gerijpt. Na de rijping in de barriques wordt de wijn gebotteld. De flessen blijven dan nog zo’n 6 maanden in de kelders van het domein om het rijpingsproces zo optimaal mogelijk voort te zetten en de juiste kwaliteit te krijgen. Hierna is de wijn voldoende gerijpt om op de markt te worden geïntroduceerd.

Internationale onderscheidingen

Robert Parker: 94/100
James Suckling: 95/100

Extra informatie

Jaartal

Classificatie

Gerecht

,

Smaakpalet

,

Parker

Producent

Ornellaia

Alcoholpercentage

14,5%

Serveertemperatuur

Druivensoort

, , ,