• +31(0)35 542 00 90
  • geen bezorgkosten vanaf 100,-
  • voor 15.00uur besteld, morgen in huis
  • info@nebbiolowijn.nl
  • veilig en vertrouwd betalen
  • +31(0)35 542 00 90
  • geen bezorgkosten vanaf 100,-
  • voor 15.00uur besteld, morgen in huis
  • info@nebbiolowijn.nl
  • veilig en vertrouwd betalen
Brunello di Montalcino Riserva 'le Macchiarelle' DOCG, Fanti 2016

Brunello di Montalcino Riserva 'le Macchiarelle' DOCG, Fanti 2016

€ 95,95

incl. btw, plus verzending
Op voorraad

Beschrijving

Karakter:

100% Sangiovese

Van de single vineyard 'Macchiarelle' aangeplant in 1980 door Fillipo Fanti, alleen geproduceerd in de beste jaargangen. Handmatige oost in de derde week van oktober. Gisting in RVS tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Rijping van 24 maanden in Franse tonneaux gevolgd door 30 maanden flesrijping.

Neus: rood fruit en citrus vallen op, vergezeld van bloemige tonen van viooltjes en roos, en balsamico-tonen van anijs en tijm.

Smaak: de entree is fris en mineraal. In het midden is het vol met kruidige en balsamico-tonen. De tannines zijn goed geïntegreerd. De aanhoudende afdronk laat een hartig en elegant gehemelte achter.


Producent:

Het landgoed Fanti is sinds 1800 eigendom van de familie Fanti. Begin jaren 70 transformeerde Filippo Fanti, de huidige eigenaar, het pand van een deelpachtbedrijf naar een wijnmakerij, wat een belangrijk keerpunt markeerde. Sindsdien worden de wijngaarden en olijfboomgaarden verbouwd door Filippo die samen met zijn dochter Elisa elke productiefase volgt. Het is in Montalcino een relatief grote producent met 54 hectare aan wijngaarden die biologisch worden bewerkt.


Gebied:

Brunello (en Rosso) di Montalcino komt uit zuidelijk Toscane, 50 km ten zuiden van de stad Siena. Het schitterend op een heuveltop gelegen dorp Montalcino is het centrum van het gebied waar een van de beroemdste wijnen van Italië gemaakt wordt. Het wijngebied is recentelijk 'ontdekt'; in 1960 waren in totaal 60 ha beplant met wijnstokken, 50 jaar later zijn dat er 2.000. De bodems zijn er schraal, bevatten leem en wat kalk. Ook is er veel wind, belangrijk voor het drogen van de trossen na vochtig weer. Hierdoor kan de vorming van rot worden voorkomen. Ook de wind van de zee op 50 km afstand zorgt voor koelte. Hier produceert een speciale Sangiovese-kloon een zeer aromatische en elegante wijn.