• +31(0)35 542 00 90
  • geen bezorgkosten vanaf 100,-
  • voor 15.00uur besteld, morgen in huis
  • info@nebbiolowijn.nl
  • veilig en vertrouwd betalen
  • +31(0)35 542 00 90
  • geen bezorgkosten vanaf 100,-
  • voor 15.00uur besteld, morgen in huis
  • info@nebbiolowijn.nl
  • veilig en vertrouwd betalen
Brunello di Montalcino 'Vallocchio' DOCG, Fanti 2015

Brunello di Montalcino 'Vallocchio' DOCG, Fanti 2015

€ 59,50

incl. btw, plus verzending
Op voorraad

Beschrijving

Karakter:

100% Sangiovese

Selectie van de 5 oudste wijngaarden in Castelnuovo dell'Abate, uitsluitend geproduceerd in goede jaargangen. Handmatige oost, half september tot half oktober. Gisting in RVS tanks bij een gecontroleerde temperatuur van maximaal 30 graden. Rijping van 24 maanden in eikenhout, 50% in tonneaux en 50% in groot hout van 30hl, gevolgd door 18 maanden flesrijping.

Neus: goed rijpe aroma's zoals bramen, bosbes en pruim. Goed benadrukte balsamico-toon van salie, vergezeld door tonen van donkere chocolade en kruidnagel.

Smaak: intens, zijdeachtig en overtuigend met ronde tannines en een aanhoudende afdronk.


Producent:

Het landgoed Fanti is sinds 1800 eigendom van de familie Fanti. Begin jaren 70 transformeerde Filippo Fanti, de huidige eigenaar, het pand van een deelpachtbedrijf naar een wijnmakerij, wat een belangrijk keerpunt markeerde. Sindsdien worden de wijngaarden en olijfboomgaarden verbouwd door Filippo die samen met zijn dochter Elisa elke productiefase volgt. Het is in Montalcino een relatief grote producent met 54 hectare aan wijngaarden die biologisch worden bewerkt.


Gebied:

Brunello (en Rosso) di Montalcino komt uit zuidelijk Toscane, 50 km ten zuiden van de stad Siena. Het schitterend op een heuveltop gelegen dorp Montalcino is het centrum van het gebied waar een van de beroemdste wijnen van Italië gemaakt wordt. Het wijngebied is recentelijk 'ontdekt'; in 1960 waren in totaal 60 ha beplant met wijnstokken, 50 jaar later zijn dat er 2.000. De bodems zijn er schraal, bevatten leem en wat kalk. Ook is er veel wind, belangrijk voor het drogen van de trossen na vochtig weer. Hierdoor kan de vorming van rot worden voorkomen. Ook de wind van de zee op 50 km afstand zorgt voor koelte. Hier produceert een speciale Sangiovese-kloon een zeer aromatische en elegante wijn.