• +31(0)35 542 00 90
  • geen bezorgkosten vanaf 100,-
  • voor 15.00uur besteld, morgen in huis
  • info@nebbiolowijn.nl
  • veilig en vertrouwd betalen
  • +31(0)35 542 00 90
  • geen bezorgkosten vanaf 100,-
  • voor 15.00uur besteld, morgen in huis
  • info@nebbiolowijn.nl
  • veilig en vertrouwd betalen

Pinot Nero 'Marjun' DOC, Cantina Tramin 2021

€ 27,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Karakter:

100% Pinot Nero

De naam Marjun verwijst naar de kalkhoudende strook boven de wijngaarden.

Druiven afkomstig van wijngaarden op de heuvels, aan de voet van de bergen op een hoogte van 350-650 meter. 55hl/ha. Volledig met de hand geoogst, gisting op een gecontroleerde temperatuur van 19 graden. Geen malolactische gisting. Rijping in staal en groot eikenhout(20%) gedurende 11maanden. Assemblage in eikenhout en dan rijping op fles.

Geur: bessen, pruimen, kersen, kruiden.

Smaak: zacht en verleidelijk, fruitig, sappig, kruiden.


Producent:

Cantina Tramin is een van de meest gerenommeerde coöperaties en behoren tot de absolute top. In 2010 werd een compleet vernieuwde moderne Cantina in gebruik genomen. Maar liefst 280 aangesloten leden beheren 230 hectare wijngaard, kleine druiventelers die onder supervisie van de agronomen van Tramin de wijngaarden verzorgen en de kwaliteit van de stokken en druiven optimaliseren. Enoloog Willy Sturz werd in 2004 geëerd door Gambero Rosso / Slow Food met de onderscheiding; wijnmaker van het jaar. Naast zeer hoogstaande kwaliteit is voor ons ook essentieel dat Tramin de laatste jaren steeds meer ecologisch werkt. Natuurlijke processen, niet alleen in de wijngaarden (respect voor de natuurlijke omgeving) maar ook in de Cantina bij de vinificatie.


Gebied:

Alto Adige, ofwel Südtirol, ligt in Noord-Italië in de provincie Bolzano, tegen de Oostenrijkse grens. Vroeger was dit gebied in Oostenrijks bezit, vandaar dat de voertaal hoofdzakelijk Duits is. Het wijngebied (5.300 ha) is vernoemd naar de rivier de Adige en ligt in de Zuid-Alpen. De wijnbouw hier is zeer oud en stamt nog van voor de Romeinse tijd, veelal volgens het pergola-systeem, met omhoog geleide wijnstokken. Het koele Alpenklimaat en de hoog in de bergen gelegen wijngaarden zorgen voor een opmerkelijke frisheid in de wijnen, ze zijn zeer elegant en aromatisch. De aangeplante druivenrassen zijn van overwegend Franse en Duitse oorsprong, lokale rassen zijn o.a. de lokaal populaire Schiava (Vernatsch), Manzoni en Lagrein. Het wijngaardbezit is zeer versnipperd, 15 coöperaties maken 75% van alle wijn. Ondanks de Duitse benamingen zijn bijna alle wijnen er droog.