• +31(0)35 542 00 90
  • geen bezorgkosten vanaf 100,-
  • voor 15.00uur besteld, morgen in huis
  • info@nebbiolowijn.nl
  • veilig en vertrouwd betalen
  • +31(0)35 542 00 90
  • geen bezorgkosten vanaf 100,-
  • voor 15.00uur besteld, morgen in huis
  • info@nebbiolowijn.nl
  • veilig en vertrouwd betalen
Rosso di Montalcino DOC, Fanti 2019

Rosso di Montalcino DOC, Fanti 2019

€ 17,95

incl. btw, plus verzending
Op voorraad

Beschrijving

Karakter:

100% Sangiovese

15 Hectare van het landgoed is aangemerkt voor de productie van de Rosso. Handmatige oost, tweede week september tot de eerste week van oktober. Gisting in RVS tanks bij een gecontroleerde temperatuur van maximaal 26 graden. Rijping van 6 maanden in eikenhout, 60% in barrique's en 40% in groot hout van 30hl, gevolgd door 3 maanden flesrijping.

Neus: fruitige tonen van zure kersen, kruidige en balsamico-tonen met hints van peper, tijm, salie en jeneverbessen.

Smaak: tonen van rijp rood fruit. De wijn is fluweelzacht, de tannines zijn fijn en elegant en er zijn minerale tonen, vanille die goed integreert met de gemarkeerde zuurgraad, wat elegantie geeft.


Producent:

Het landgoed Fanti is sinds 1800 eigendom van de familie Fanti. Begin jaren 70 transformeerde Filippo Fanti, de huidige eigenaar, het pand van een deelpachtbedrijf naar een wijnmakerij, wat een belangrijk keerpunt markeerde. Sindsdien worden de wijngaarden en olijfboomgaarden verbouwd door Filippo die samen met zijn dochter Elisa elke productiefase volgt. Het is in Montalcino een relatief grote producent met 54 hectare aan wijngaarden die biologisch worden bewerkt.


Gebied:

Brunello (en Rosso) di Montalcino komt uit zuidelijk Toscane, 50 km ten zuiden van de stad Siena. Het schitterend op een heuveltop gelegen dorp Montalcino is het centrum van het gebied waar een van de beroemdste wijnen van Italië gemaakt wordt. Het wijngebied is recentelijk 'ontdekt'; in 1960 waren in totaal 60 ha beplant met wijnstokken, 50 jaar later zijn dat er 2.000. De bodems zijn er schraal, bevatten leem en wat kalk. Ook is er veel wind, belangrijk voor het drogen van de trossen na vochtig weer. Hierdoor kan de vorming van rot worden voorkomen. Ook de wind van de zee op 50 km afstand zorgt voor koelte. Hier produceert een speciale Sangiovese-kloon een zeer aromatische en elegante wijn.