• +31(0)35 542 00 90
  • geen bezorgkosten vanaf 100,-
  • voor 15.00uur besteld, morgen in huis
  • info@nebbiolowijn.nl
  • veilig en vertrouwd betalen
  • +31(0)35 542 00 90
  • geen bezorgkosten vanaf 100,-
  • voor 15.00uur besteld, morgen in huis
  • info@nebbiolowijn.nl
  • veilig en vertrouwd betalen

Toscana Rosso 'Mattia' IGT, Fattoria le Fonti 2016

€ 22,50
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Karakter:

50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon

Een Bordeaux blend in het Chianti Classico gebied, een moderne wijn in de stijl die is opgedragen aan de volgende generatie van de Imberti-familie. Wijngaard op een hoogte van 300 meter met een zuid / zuidwest ligging. Handmatige oogst. De druiven worden apart gevinifieerd. De gisting vindt plaats bij een controleerde temperatuur van 28-32 graden. 20% van de wijn rijpt op Franse barrique's, de rest op RVS en daarna nog 6 maanden op fles.

Geur: fruitig met tonen van klein rood fruit, vermengd met kruiden.
Smaak: rond, evenwichtig, harmonisch en bijzonder zacht.


Producent:

De familie Imberti komt oorspronkelijk uit de provincie Bergamo. Meer dan 50 jaar geleden werd Vito Arturo Imberti verliefd op de Toscaanse heuvels, een liefde die werd bekroond met de aankoop van Fattoria Le Fonti. Tegenwoordig verzorgen zijn kinderen Franca, Ferdinando en Giovanni, en zijn neef Mattia het landgoed van meer dan 140 hectare, waarvan 24 hectare wijngaarden, verbouwd volgens de principes van biologische landbouw. Naast de grote wijnen van de Toscaanse traditie, produceert de Imberti-familie extra vierge Chianti Classico DOP-olijfolie en granen, terwijl een groot deel van de landbouwgrond wordt bewaard als bos en wordt gebruikt voor fauna en een wildreservaat.


Gebied:

Het Chianti Classico gebied ligt in het hart van Toscane. Het is een ruw en afwisselend landschap. Naast wijngaarden en bossen treft men er flinke stukken onherbergzaam land aan. Veel dorpjes gaan terug in de tijd van de Etrusken, ook van toen dateert de wijnbouw. De bodems, aflopend van de heuvels naar het vlakke land aan de kust zijn zeer divers. Het is een mediterraans klimaat, met veel zon en voldoende neerslag. Het Chianti gebied is voornamelijk beplant met Sangiovese. De productie van witte wijnen is minimaal. Het prachtige landschap zorgde ervoor dat veel rijken uit Florence, maar ook uit Rome en Milaan hier wijngaarden kochten. Ze investeerden grote bedragen in wijngaarden en kelders, waardoor de kwaliteit een enorme vlucht genomen heeft.