Italiaanse Rode Wijnen

wijnen per regio italiëItalië staat bekend om de meest prachtige Italiaanse rode wijnen. Iedereen kent de toppers als de Brunello, Barolo en Amarone. Maar er worden in heel het land ontzettend veel mooie, rode wijnen geproduceerd, van Piemonte tot Sicilië.

Bovendien heeft Italië ook nog eens een groot aantal eigen en unieke druivenrassen. Bestel je wijn online en maak je keuze uit ons unieke aanbod.

Toont alle 10 resultaten

  • bekijk Cacce-e-Mmitte-DOC-2012-Albert-Longo

    Cacc’e e Mmitte DOC 2012 Albert Longo

    Toegankelijke geur bijna een Bordeauxachtige herkenning. maar het zijn toch echt de Montepulciano en Nero di Troiadruif en wat aanvulling met Bombino Bianco. In smaak vineus met zwarte bessen, leer en mooie zuren.  

    15.95 In winkelmand
  • bekijk tramin-merlot

    Merlot Tramin A.A.

    15.50 In winkelmand
  • bekijk Negroamaro-Capoposto-2012-Alberto-Longo

    Negroamaro Capoposto 2012 Alberto Longo

    15.95 In winkelmand
  • bekijk Refosco-Peduncolo-Rosso-Friuli-–-La-Viarte

    Refosco Peduncolo Rosso Friuli – La Viarte

    23.95 In winkelmand
  • bekijk Gianni-Masciarelli-Montepulciano-Abruzzo-DOC-2014

    Gianni Masciarelli Montepulciano Abruzzo DOC 2014

    Gianni Masciarelli Montepulciano d’Abruzzo DOC is een van de 3 wijnen (Montepulciano, Trebbiano en Cerasuolo d’Abruzzo DOC) uit de nieuwe lijn van wijnen in 2014 van de tenuta Masciarelli. Deze wijnen zijn toegevoegd door Marina Cvetic ter nagedachtnis aan haar overleden echtgenoot Gianni Masciarelli in 2008.

    Gianni Masciarelli was een van de grote pioniers op het gebied van de verbetering van de kwaliteit en moderniseren van wijnen in de regio Abruzzo. Deze lijn wordt geproduceerd met kwaliteitsdruiven uit de wijngaarden Loreto Aprutino (Pescara), een bijzonder geschikt gebied omwille van de uitstekende ligging (350 meter hoogte), kalkhoudende klei grond en een gevarieerde temperatuurverschillen.

    De druiven worden in de 2e week van oktober geoogst. Na het kneuzen van de druiven gevolgd door maceratie bij 28-30°C gedurende 10-15 tal dagen, volgt verdere rijping in roestvrij stalen vaten gedurende 20 maanden.

    De kleur is diep robijn rood met een intense complex bouquet welke toch verfijnd is.

    Het heeft de smaak van rood fruit, kersen, rozijnen, viooltjes en een hint van tabak.

    De wijn past uitstekend bij: koud vlees, goulash, Cantonese eend

    Website: http://www.masciarelli.it/

    11.95 In winkelmand
  • bekijk Masciarelli-Montepulciano-d’Abruzzo-DOC-2015

    Masciarelli Montepulciano d’Abruzzo DOC 2015

    Linea Classica

    Dit is de eerste lijn die gecreëerd werd door Gianni Masciarelli.  Het is een merk, in zowel consistentie als bekendheid, geworden door de jaren heen voor het bedrijf en haar klanten, zowel in als buiten Italië. De wijnen, Montepulciano d’Abruzzo DOC, Trebbiano D’Abruzzo DOC en Rosato Colline Teatine IGT zijn vandaag de dag “klassiekers”, die de smaak van traditie en de kwaliteit van de inheemse Abruzzo wijnstokken belichamen.

    Masciarelli Montepulciano d’Abruzzo DOC komt van verschillende wijngaarden uit verschillende gemeenten van de provincie Chieti. San Martino sulla Marrucina 400 m, Ripa Teatina 250 m, Fara Filiorum Petri 300 m, Villamagna 280 m, Loreto Aprutino 350 m, Corropoli 180 m, Controguerra 145 m, Colonnella 160 m

    De Montepulciano druiven worden met de hand geoogst vanaf eind september tot eind oktober. Na het persen worden zij 10-15 dagen met de schil bewaard. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 18-21 dagen. Vervolgens wordt de wijn wordt gerijpt in roestvrij staal voor 20 maanden voordat ze op de markt gebracht.

    Montepulciano d’Abruzzo Masciarelli DOC wordt gekenmerkt door een diepe robijnrode kleur. Het heeft een neus van intense rood fruit. De wijn is middelzwaar en fruitig met de smaak van rode bessen, kersen,  aalbessen, viooltjes en hints van tabak. De wijn kan het best geserveerd worden bij een temperatuur van 16-18 ° C

    Deze wijn is een perfecte begeleiding bij vlees van de bbq of gril, lamsvlees, kaas en eieren.

    Prijzen en Onderscheidingen: James Suckling 2012  –  92/100; Gambero Rosso 2013  –  2 bicchieri; AIS 2008  –  4 grappoli; Veronelli 2012  –  2 stelle; Wine Spectator 2014  –  86/100; Wine Spectator 2013  –  87/100; Wine Spectator 2012  –  85/100
    Opties selecteren
  • bekijk Luigi-Oddero-Barolo-Rocche-Rivera

    Luigi Oddero Barolo Rocche Rivera DOCG 2010

    Klassiek en evenwichtig Deze zeer verrassende Barolo Rocche Rivera van Luigi Oddero, uit de Piemonte, is gemaakt in een heel trefzekere stijl. Klassiek, maar heel evenwichtig met mooie tannines, floraal in geur, met name rozen en viooltjes. Heel breed en open al meteen na het openen van de fles. In smaak voortreffelijke voortzetting, sap, kruidig […]

    105.00 In winkelmand
  • bekijk Barolo-DOCG-2010-–-Luigi-Oddero

    Barolo DOCG 2012 – Luigi Oddero

    Barolo op zijn best Deze Barolo van Luigi Oddero is  zuiver in stijl, Barolo op zijn best. Oddero werkt heel puur met grote expressie van de authenticiteit. Nadruk ligt meer op elegantie van de Nebbiolo dan op het extract (dikte van de wijn). Alle Barolo- karakteristieken op een rij met viooltjes, verwelkte rozen en teer. […]

    47.95 In winkelmand
  • bekijk Roberto Ferraris Barbera d’Asti Nobbio

    Roberto Ferraris Barbera d’Asti Nobbio

    Ronde ontvankelijke en uitnodigende Barbera. Jong, lekker veel sap, fris, vol, lekker fruit met heel aangename Barberazuren. Expressie van een van de beste Barbera-terroirs uit de gehele Asti Monferrato (Piemonte) regio. Over Azienda Ferraris Our wine estate was established by Stefano Ferraris in 1923. It is situated in the municipal district of Agliano Terme, in […]

    16.50 In winkelmand
  • bekijk Palama-Salice-Salentino-Albarossa

    Palama Salice Salentino Albarossa

    Mooie prijs- kwaliteitverhouding 80% Negroamaro druif en 20% Malvasia Nera druif.  Donker, vrij stevige wijn met kruidigheid,  zwart fruit, licht zoet maar met daarnaast een juiste frisheid. De Negroamaro druif De Negroamaro druif is een blauwe druivensoort die voorkomt in Italië en dan met name in de regio Apulië. Naast blendwijnen geeft de druif ook […]

    7.95 In winkelmand

Veelzijdig wijnland van noord tot zuid

Elke wijnstreek in Italië is uniek en kent zijn eigen bodem, klimaat en druivensoorten. Italië is daarmee een ontzettend veelzijdig wijnland. In het noorden van het land heerst grotendeels een continentaal klimaat, terwijl het in het midden en zuiden mediterraan is.

Italië is een bergachtig land en veel wijnbouw vindt plaats op de vele hellingen. Het verschil in hoogteligging levert mooie verschillen op. Het land telt wel 750.000 hectare aan wijngaarden.

Italië biedt dan ook voor ieder moment een passende rode wijn om online te bestellen. Of dat nu voor bij de borrel is, bij het eten of daarna. Er zijn lichtere, fruitige wijnen, maar ook tal van volle, zwoele wijnen te koop.

Geschiedenis van de Italiaanse wijn

De geschiedenis van de Italiaanse wijn is rijk en voert duizenden jaren terug. Maar het waren vooral de Romeinen, die zorgden voor de verspreiding van wijn in Europa.

Al veroverend introduceerden zij overal wijn. Na de Romeinen was er eeuwenlang maar een matige wijnontwikkeling waar te nemen in het land. De negentiende eeuw kende dieptepunten vanwege druifluis, maar was ook de eeuw waarin er grootse veranderingen kwamen als het gaat om de wetenschap en techniek rondom wijn.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw ging Italië echt kwaliteitswijn produceren. En dat doen zij tot op de dag van vandaag nog steeds, waardoor het nu ook eenvoudig online is te kopen.

Classificatie van Italiaanse wijnen

Italië kent vier klassen wijnen. Zo is onderaan de ladder de classificatie tafelwijn of vino da tavola te vinden. Voor deze wijnen zijn geen regels vastgesteld als het gaat om de productie. De volgende klasse is de Indicazione Geografica Tipica of IGT.

Deze wijnen moeten voor minimaal 85% afkomstig zijn uit het geografisch gebied van de naam, die ze dragen. Dan is er de Denominazione di Origine Controllata of DOC.

De wijnen in deze klasse moeten aan strenge eisen voldoen. De classificatie garandeert de herkomst van de druiven en de productiemethode.

De hoogste kwalificatie is de Denominazione di Origine Controllata e Garantita of DOCG. Deze wijnen kennen nog strengere regels dan de DOC. Ze zijn te herkennen aan de bekende DOCG-banderol.