Beschrijving
Magari – Ca’ Marcanda – Hoge waardering Robert Parker 95/100 (2015)
Deze Toscana IGT is gemaakt van 50% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon en 25% Cabernet Franc druiven.
De wijngaarden van deze druivenstokken zijn deels gelegen in het steenachtige deel nabij Castegneto Carducci en deels in het wat meer kleiachtige deel van het Bolgheri gebied.
Na de pluk vindt de fermentatie van de drie druivensoorten, geheel gescheiden plaats. Na de eerste fermentatie wordt de beldn gemaakt en vindt verdere rijping plaats in enkele malen gebruikte eiken barriques voor een periode van 18 maanden. De verdere verfijning van de wijn geschiedt op de fles in de kelders van het domein voor een periode van 6 maanden.
Parker 95/100
The 60/30/10 blend of Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon and Petit Verdot in the 2016 Bolgheri Rosso Magari produces an expressive and opulent red wine, with great acidity and definition. The wine is firm and tightly wound, with secondary complexity that expresses itself in terms of tar, leather and spice. The tannins are supple and soft.