Skip to content Skip to footer

Pedraia Nuragus di Cagliari DOC – Santadi

10.95

  • Gratis verzending vanaf €125,-
  • Retour mogelijk binnen 30 dagen
  • Kwaliteit gegarandeerd

Beschrijving

Mooie interpretatie van een best moeilijke druif als de Nuragus

Maar als één van de weinigen durft Santadi dit aan en maakt al jaren een exemplarische wijn. Prettig, sap, fris, wat kruidigheid, fruit en veldbloemen. Enige tijd gerijpt na de oogst op cement. Santadi heeft sinds de jaren 60 nooit de cementen vaten weggedaan. En ziedaar het cement keert steeds meer terug en wordt toch weer als uitstekend opslag/rijpingsmateriaal gezien.

Recensie van Harold Hamersma in het Parool

De Pedraia Nuragus de Cagliari zit vol leven. Mijn favoriet in deze flight van 23 stuks. Zacht beschaafd geel fruit, exotisch en toch ook mooi fris. Wijn als een pas geschild peertje

Jaargang

Geselecteerd in de Wijnalmanak 2013 met de beste wijnen van 2013; Wijn met een verhaal. Afkomstig van dat mysterieuze eiland Sardinie. Gemaakt van die eeuwenoude inheemsedruif Nuragus uit wijngaarden in de omgeving van  de stad Cagliari, aan de zuidkant van Sardinie. Eigenzinnigheid, dat kun je aan de Sardijnen wel overlaten. Zij koesteren die zoveel ze maar kunnen. Heerlijk wit met rijpe kweepeer, rokerig, breed en weelderig. Zowel vol en zacht als opwekkend dankzij de mooie citrustoets. Bijzonder.

Coöperatie Santadi

Santadi is de allerbeste coöperatie van het eiland Sardinië. Maar ook behorend tot de top van de coöperaties van heel Italie. En dat al meer dan 20 jaar lang. Zo’n 600 hectare maar liefst aan wijngaarden met een jaarlijkse productie van ongeveer 1,5 miljoen flessen. Kwaliteit en karakter van een wijn zijn dus echt niet afhankelijk van de schaalgrootte. Santadi bewijst dit als geen ander. Nog altijd voorbeeldige kwaliteit en prijs en moeilijk te overtreffen (als we het hebben over Sardinië) in de breedte van de basiswijnen tot de topselecties. Heel fris en jeugdig, veel sap, geel citrus, ook rijp wit fruit, licht mediterraan kruidig.

Vinificatie

Before the harvest, inspections are carried out at the vineyards and grape samples are collected, to assess the degree of ripening and make a first selection. This first assessment provides the basis for planning the intense and crucial work which will take place during harvesting. The grapes delivered to the winery are weighed, analysed and sorted on the basis of their variety and quality. The white grapes are processed using soft presses and the must is left to ferment in stainless steel tanks at a temperature of about 18°C.

Both white and red wines then mature in vats and/or stainless steel tanks before bottling.

Extra informatie

Inhoud

Jaartal

Regio

Classificatie

Smaakpalet

,

Gerecht

,

Producent

Santadi

Druivensoort