Beschrijving
Uitstekende klimatologische omstandigheden voor de witte druiven met zeer grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht.en de winden die vanuit de Dolomieten frisse berglucht aanvoeren die mede de zo kenmerkende kristalheldere zuiverheid aan de wijnen genereren.
Zeker met de meesterhand van een wijnmaker als Willy Sturz die al jaren als wijnmaker bijdraagt aan het internationele succes van Tramin.
Druiven ;Chardonnay 65%, Sauvignon 20%, Pinot Bianco10%, Gewürztraminer 5%
Opbrengst 50 hl/ha
Wijngaarden op een hoogte van 400-600 mtr.
Gem. leeftijd zo’n 25 jaar
technische details ;
Zuurgraad 5,9 g / lt
restsuikers ; 2,9 g / lt
Fermentatie en rijping in houten vaten ( capaciteit 30-40 hl )
8-9 maanden. Vervolgens nog flesrijping in de kelders van tramin gedurende ongeveer een half jaar.
Geur -en smaakindrukken ; brede schakering in fruit met rijp wit, mandarijn, abrikoos, perzik, ananas. In smaak kruidige en florale tonen ( mimosa ).