Slow Food eert de Tramonti wijnen van Tenuta San Francesco met de chiocciola  (slak) voor een respectvolle ecologische omgang met land en wijngaarden. Heroische wijnbouw op de steile hellingen van Tramonti
bij Maiore ( Salerno ) aan de Costa Amalfi. 

Sinds 2011 werken we met hen. Toen werden ze nog nauwelijks genoemd in de italiaanse wijnpers.
Nu ontbreken ze in geen enkele van deze wijnbijbels.
Naast Fattoria La Rivolta , uit Benevento, is deze producent uit de Costa Amalfi een prachtige aanvulling van ons assortiment uit Campania

Pure, wijnen met  oorspronkelijkheid en toegankelijkheid. Onze filosofie in een notedop.

Omstandigheden om wijnbouw te bedrijven hier heel arbeidsintensief,  met extreem steile hellingen

Drie families die het idee hebben opgevat oude wijngaarden en oude stokken nieuw leven in te blazen.
Gaetane Bove is de stuwende kracht naar buiten toe achter dit inmiddels succesvolle project
In het hart van de adembenemend mooie Costa d’ Amalfi begonnen zij in 2005 met 7 hectare van het historische landgoed ( Masseria ) 
Bove, d’ Avino en Giordano verbouwen alleen de eigen inheemse rassen van de Costa d’ Amalfi daarin bijgestaan door enoloog Carmine Valentino di Avellino.
wit ; Falanghina – Ginestra – Biancolella en Pepella
rood ; Aglianico – Tintore – Piedirosso

4 hectare worden gebruikt voor de rode Piedirosso en Tintore
2,5 hectare voor de 4 witte rassen en dan wordt een klein deel nog gebruikt voor selectie en ontwikkeling van de Aglianico en Piedirosso.

De wijngaarden liggen op de  steile terrashellingen langs de zee op 300-700 meter hoogte.
Men volgt een regionaal project voor behoud van het ecosysteem binnen de wijncultuur.

Een juweeltje van de Italiaanse wijnbouw in de gezegende wijnregio Campania.

De waardering van www.nebbiolowijn.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.