Skip to content Skip to footer

Tramin Moriz A.A. DOC

12.95

In de mond is de wijn complex, maar mooi in balans, met enerzijds een rijke structuur en anderzijds een fris zuurtje.

  • Gratis verzending vanaf €125,-
  • Retour mogelijk binnen 30 dagen
  • Kwaliteit gegarandeerd

Beschrijving

Complex, mooi en in balans

De Pinot Bianco ‘Moriz’ van Cantina Tramin is strogeel van kleur, met wat groenige appeltinten. De wijn heeft delicate aroma’s, met duidelijke hints van groene appel, waarbij in de achtergrond wat impressies van noten en groene bladeren. In de mond is de wijn complex, maar mooi in balans, met enerzijds een rijke structuur en anderzijds een fris zuurtje.

Internationale onderscheidingen

Gambero Rosso: 2 rode glaasjes
Duemillavini: 4 druiventrosjes

Over de druif Pinot Bianco

Pinot Bianco is een druif uit de Pinot-familie. Waarschijnlijk is de Pinot Bianco een mutatie van de Pinot Grigio druif, welke op haar beurt weer een mutatie is van Pinot Noir. Pinot Bianco levers frisse en rijke, maar toch droge wijnen af. Volgens velen is Pinot Bianco uit Noord-Italië, en vooral uit Alto Adige, de beste Pinot Bianco ter wereld. Nergens anders ter wereld bereikt de druif een puurheid als in Noord-Italië.

De wijngaard

De druiven komen van de wijngaarden van Sella, vlakbij Tramin, welke op een hoogte tussen 400 en 600 meter liggen. De Moriz ontleent zijn naam aan San Maurizio, de patroonheilige van Sella. De bodem in Sella bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en grind. De druiven worden eind september handmatig geoogst en meteen zacht geperst. Fermentatie en rijping vinden plaats in roestvrijstalen tanks.

Extra informatie

Regio

Jaartal

Inhoud

Classificatie

Gambero Rosso

Duemilavini

Gerecht

, ,

Smaakpalet

,

Producent

Tramin

Alcoholpercentage

12,5%

Serveertemperatuur

Druivensoort