• +31(0)35 542 00 90
  • geen bezorgkosten vanaf 100,-
  • voor 15.00uur besteld, morgen in huis
  • info@nebbiolowijn.nl
  • veilig en vertrouwd betalen
  • +31(0)35 542 00 90
  • geen bezorgkosten vanaf 100,-
  • voor 15.00uur besteld, morgen in huis
  • info@nebbiolowijn.nl
  • veilig en vertrouwd betalen

Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Frizzante DOCG, Collalto

€ 14,50
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Karakter:

100% Glera

Wijngaarden in de heuvels van Susegana. Gisting in temperatuur gecontroleerde tanks met een rijping 'sur lie' gedurende 3-6 maanden. Tweede gisting volgende de Charmat-methode in een afgesloten tank waarbij een druk ontstaat van 2,5 bar.

Verkwikkende, half mousserende wijn in de traditionele Treviso-stijl. Bloemen, appel en peer en perzik.

alcohol 11% vol. - restsuiker 12g/l. - zuur 5,5g/l


Producent:

Conte Collalto is een oud adellijk bedrijf. Prinses Isabella Collalto de Croy leid dit 300 hectare tellende landgoed sinds 2007. 164 hectare zijn beplant met wijnstokken waarvan er 100 gebruikt worden voor de Prosecco Superiore. De rest van het landgoed zijn landerijen, bossen, het kasteel San Salvatore en een gebouwencomplex ooit gebouwd voor het personeel van de Conte van Collalto.


Gebied:

Het wijngebied Veneto (75.000 ha) grenst aan de Adriatische Zee en loopt tot aan het Gardameer en Trentino. Het is een van de belangrijkste wijngebieden van Italië in productieomvang. Verona en Venetië zijn de belangrijkste steden van het gebied. Het klimaat houdt het midden tussen het Alpenklimaat/landklimaat en het Middellandse Zee klimaat. De soms vulkanische bodem bestaat uit rode en bruine gronden op gruis, ook mergel en basalt. Het wijngebied ten noorden van Venetië is de bakermat van Prosecco. Met name de heuvels tussen de plaatsen Conegliano en Valdobbiadene produceren jaarlijks zo'n 30 miljoen flessen van hoge kwaliteit, in 2009 beloond met de DOCG-status. Op de verweerde kalkbodems in de koele heuvels geeft de Gleradruif een prima basiswijn, door een 2e vergisting ontstaat de mousserende Prosecco.